Založ si blog

Radikálne slová, odsudzujúce kľúčový omyl kresťanstva

Domnienka kresťanských cirkví, že svet bol spasený krížom a vzkriesením Krista, je nesprávna! Táto téza je tragickým omylom, ba čo viac, je jednou z hlavných príčin neustále sa prehlbujúceho duchovného, morálneho a mravného úpadku civilizácie na planéte Zem.

Človek, ktorý totiž tvrdí, že náš svet bol spasený Kristovou smrťou na kríži a jeho utrpením musí byť pravdepodobne slepý, keď nevidí a nevníma ten desivý úpadok všetkých vyšších hodnôt, ten všeobecný rozklad elementárnej ľudskosti. Vari takto naozaj vyzerá svet, ktorý bol spasený?

Nie, tisíckrát nie! Realita, ktorú každodenne prežívame, je sama o sebe až príliš očividným svedectvom toho, že spása a spasenie musí predsa len tkvieť v niečom úplne inom, čo by sa v zásadnom zmysle omnoho pozitívnejším spôsobom odzrkadlilo v každodennom živote jednotlivcov i celej spoločnosti.

Dôrazne preto treba povedať: Súčasné ponímanie spásy a spasenia je nesprávne, pretože pozornosť veriacich odvádza od toho hlavného a najpodstatnejšieho! Od poznania, v čom je spása naozaj skrytá!

Spása nespočíva v Kristovej smrti a zmŕtvychvstaní! Spočíva jedine v Kristovom Slove, v ktorom nám bolo jasne ukázané, ako máme myslieť, cítiť, hovoriť a konať. Kto príjme toto Slovo a bude podľa neho naozaj žiť, ten zaručene dôjde k spáse. Iná cesta k nej nevedie a nikdy ani neviedla! Keby bol práve na túto skutočnosť cirkvami kladený hlavný a jediný dôraz, dnes by pravdepodobne všetko na našej planéte vyzeralo úplne inak. Určite rozhodne lepšie! Žiaľ, dôraz sa však kládol na niečo úplne iné, a týmto spôsobom bola výhybka, vedúca k skutočnému spaseniu, nastavená nesprávnym smerom.

Skúsme nad tým už raz vážne pouvažovať! Naša spása spočíva jedine v živote podľa Slova Pravdy! V živote podľa učenia Ježiša Krista! K spáse teda môže dospieť iba ten, kto sa snaží žiť tak, ako nám ukázal Spasiteľ. Nikto iný!

Ľudia vo všeobecnosti i celý svet však nežijú podľa Spasiteľových slov, a preto sú na míle vzdialení od spásy. Ba práve naopak, kráčajú k záhube! K svojej osobnej i k záhube celej civilizácie! Tvrdiť v takejto situácii, že svet už bol spasený Kristovým krížom a zmŕtvychvstaním je doslova absurdné.

Veď ľudstvo v podstate ešte doteraz vôbec nepochopilo a nezrealizovalo najdôležitejší princíp Kristovej náuky, spočívajúci v zásade, že voči iným sa máme chovať tak, ako chceme, aby sa iní chovali voči nám. Svet sa v skutočnosti vôbec neriadi Synom Božím ukázaným princípom pomáhajúcej lásky, vzájomnej podpory, úcty a ľudskej spolupatričnosti. No a žiaľ, nemalú vinu na tomto stave majú všetky kresťanské cirkvi, ktoré svojim veriacim správnym spôsobom neukazovali, ako skutočne dospieť k spáse. Tie kresťanské cirkvi, ktoré ešte doteraz mylne prehlasujú, že spása spočíva v smrti a vo vzkriesení Ježiša Krista. Je to lož, pretože skutočná spása spočíva jedine v živote podľa Kristovho učenia a v ničom inom!

Ľudia by preto už konečne mali začať samostatne uvažovať, hľadať a nakoniec i nájsť spásu tam, kde naozaj je: V živote podľa učenia Ježiša Krista! Ak to pochopia a začnú kráčať správnym smerom, veľmi pozitívne sa to prejaví nie len na kvalite ich vlastného, osobného života, ale aj na zlepšení kvality medziľudských vzťahov v ich najbližšom okolí, a nakoniec i v celej spoločnosti. A až bude týmto spôsobom žiť väčšina ľudí na našej planéte, iba potom možno hovoriť, že náš svet úspešne kráča cestou k spáse.

Lavína odplaty prírodného sveta na spadnutie!

18.03.2024

Všetko je inak, než sa domnievajú ekologickí aktivisti! Z hľadiska diania v prírode žijeme naozaj na hrane, ale príčiny a dôsledky sú úplne iné. Sú nepostrehnuteľné zraku súčasných ľudí, hendikepovaných materialistickou slepotou. Ako neinformovaný lyžiar, bežiaci horským údolím vôbec nič netuší o najvyššom stupni lavínového nebezpečenstva, rovnako je i [...]

Krátka, ale zásadná úvaha o zmysle života

14.03.2024

Hoci si všetci veľmi dobre uvedomujeme pominuteľnosť svojho pozemského tela, v najhlbšom kútiku duše tlie predsa len v každom z nás neuhasiteľná túžba po večnom živote. Táto túžba nemôže byť zrealizovaná v hmotnom tele, čo isto každý chápe, ale naše najhlbšie ja akoby cítilo, že ide o čosi, čo sa predsa len dá niekde a nejakou formou uskutočniť. Rozum sa [...]

Slzy bolesti nad masami, idúcimi do zatratenia

10.03.2024

Prečo vznikol tento text? Aby ľudia pochopili, čo je príčinou toho, že im srdce občas zovrie smrteľná úzkosť. Aby poznali, čo sa za tým skrýva. Aby si uvedomili, k čomu ich to nabáda, a aby sa zachránili. Tento text otvorene pomenováva to, čo všetci súčasníci zachytávajú vo svojom vnútri, ale nevedia to jasne zaradiť a definovať. Čo vidia duchovní vodcovia a [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

milansupa

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 141
Celková čítanosť: 206646x
Priemerná čítanosť článkov: 1466x

Autor blogu