Založ si blog

O najhlbšej podstate súčasných prírodných anomálií a extrémov

V rozhlasovej diskusii o problematike počasia a extrémnych klimatických javov položili istému meteorológovi otázku, či príde raz čas, kedy budú môcť ľudia ovládať počasie. Odpoveď bola až príliš jednoznačná: Nepríde nikdy! Meteorológ to zdôvodnil tým, že celkový ráz počasia na našej planéte ovplyvňuje hlavne Slnko. No a všetka energia, ktorú dokážu ľudia vytvoriť svojim úsilím je v porovnaní s energiou Slnka doslova zanedbateľnou. Z toho vyplýva, že aj napriek tej najmodernejšej technike a tomu najväčšiemu vedeckému pokroku budú na našej zemeguli vždy existovať sily, ktoré ľudstvo presahujú, a ktoré zostanú nami neovládateľné.

Áno, v kontexte veľkého vesmírneho diania je naša planéta i so všetkými jej obyvateľmi iba bezvýznamným zrnkom prachu. No a veľké vesmírne dianie ako celok, i jeho najnepatrnejšie jednotlivosti, všetko toto je riadené určitými, pevne stanovenými Zákonitosťami, na základe ktorých vznikol i život, a na základe ktorých celé univerzum funguje.

Ak niekto tvrdí, že život vznikol náhodne mýli sa, pretože aj tie takzvané náhody sa museli vyvíjať a prebiehať práve v rámci spomínaných, pevne stanovených Zákonitostí, ktorým podlieha všetka hmota i všetko dianie vo vesmíre. A tieto pevné, neotrasiteľné, nemenné a inteligentné Zákonitosti vložil do chodu univerza jeho veľký Konštruktér a Programátor – jeho Tvorca.

V hlbokom uvedomení si tohto širokého kontextu celkového vesmírneho diania a nepatrného miesta ľudského druhu v ňom, by mal v každom z nás vzniknúť určitý druh pokory, prameniaci z poznania našej malosti a nepatrnosti.

Žiaľ, vo všeobecnosti však ľudia nie sú vôbec pokorní a nechcú si uvedomiť svoju zraniteľnosť a nepatrnosť v porovnaní s nesmiernymi silami vesmíru a prírody, ktorej sú neoddeliteľnou súčasťou.

Paradoxne práve naopak! Sú pyšní, domýšľaví a cítia sa byť pánmi. Podľa toho aj jednajú. Medzi sebou navzájom i vo vzťahu k svojej planéte. Nestarajú sa a nikdy sa nestarali o Zákonitosti, ktorým bezvýhradne podlieha všetko dianie vo vesmíre, a teda i oni samotní. Vytvorili si svoje vlastné, ľudské zákony, na základe ktorých si navzájom spôsobujú mnohoraké strádania, bolesť a utrpenie. Doslova systematicky ničia a potierajú nie len seba samých, ale i všetko ostatné na našej planéte. V konečnom dôsledku je ľuďmi, v ich odtrhnutosti od veľkých Zákonitostí univerza, hnané všetko do záhuby.

Končí však už pýcha i domýšľavé, bezuzdné šafárenie ľudského druhu na planéte Zem! Končí stáročné ignorovanie veľkých Zákonov Tvorcu univerza, ktoré sme sa nikdy nesnažili objektívne poznať a prispôsobiť im svoj život. Riadiac sa len a len svojimi vlastnými, obmedzenými zákonmi, urobili sme z tejto nádhernej planéty iba chliev plný nečistoty, domýšľavo sa cítiac pánmi Zeme, hoci v skutočnosti sme na nej iba hosťami.

K ľuďom, ktorí boli vždy hluchí voči všetkým výstrahám a upozorneniam, prehovorí teraz prírodné dianie! A už to začína! Na jednej strane prírodné katastrofy, extrémy a anomálie, nasledujúce jedna za druhou, a na druhej strane zvýšený tlak Božieho Svetla, vynucujúci zmenu myslenia. Kto vo svojom kŕčovitom upnutí sa na starý a navyknutý spôsob myslenia a hodnôt nebude chcieť myslieť po novom, toho psychika začne pod zvýšeným tlakom Svetla nevyhnutne kolabovať a zlyhávať. I súčasní vedci napríklad predpovedajú, že práve depresia sa stane chorobou tretieho tisícročia.

Už to teda nebudú iba slová, ktorým sa doteraz ľudstvo vždy iba vysmialo! Už nasledujú činy! Nasleduje drsná reč prírodného diania a zvýšeného tlaku Svetla! Aj jedným aj druhým má byť poukázané na nesprávnosť doterajšieho a na nevyhnutnosť zmeny k lepšiemu. Zmeny v zmysle poznávania a podriadenia sa veľkým Zákonom univerza – Zákonom Božím! Buď to ľudstvo dokáže, alebo bude zlomené! Zlomené zvonka i zvnútra! Zlomené zvonka prírodným dianím a zlomené zvnútra kolapsom vlastnej psychiky, ktorej vnútorné pochody sa nezachvievali v zmysle svätej Vôle Stvoriteľa. Táto Vôľa bola ľuďom sprostredkovaná v Mojžišovom Desatore, v Ježišovom učení a v Posolstve Grálu. Kto ju chce poznať a naučiť sa ju rešpektovať, má možnosť.

„Moja je pomsta! Ja odplatím!“ tak hovorí Pán. Nasleduje bolestné prežívanie, keď sme to nechceli inak! Kto si však ani prostredníctvom nadchádzajúceho, ťažkého prežívania, či už svojho vlastného, alebo druhých ľudí nebude schopný uvedomiť nevyhnutnosť osobnej, vnútornej zmeny, ten bude zlomený definitívne!

Netreba sa prieť o pravdivosť týchto slov. Treba iba bdelo pozorovať a prežívať, čo nám blízka budúcnosť prinesie. Nadchádzajúce svetové dianie sa totiž ku nám všetkým prihovorí až príliš jasnou rečou.

A až ľudstvo bude biť jedna rana za druhou, majme pri tom na pamäti, že všetko, čo sa bude diať, nebude žiadna náhoda, ako by si to mnohí vo svojej povrchnosti, nevedomosti a zľahčovaní radi vysvetlili. Práve naopak! Všetko nastávajúce dianie prebehne v rámci Zákonitostí univerza, ktoré ľudia nechceli nikdy poznať a prostredníctvom ktorých si nakoniec Vyššia Moc predsa plne uplatní svoje legitímne práva i na tejto vzpurnej a odbojnej malej planéte.

Evolúcia neskončila! Pokračuje a formuje nový ľudský druh!

28.03.2024

Len málokto z nás si uvedomuje, v akej nesmierne vážnej dobe žijeme. Avšak podvedomé tušenie čohosi zásadného, veľkého a neznámeho sa prejavuje množstvom rôznorodých katastrofických predpovedí, zvestovaní konca sveta, posledného súdu, alebo apokalyptických udalostí. Podobných podnetov prichádza v súčasnosti zo všetkých strán naozaj až také veľké [...]

Čerpajme silu k vzostupu z prežitia reality Ducha

25.03.2024

Myslím, teda som! Tieto slová sú lož! Sú omylom! Kto ich akceptuje, vsádza na falošnú kartu a premrháva svoj život. Stotožňovanie vlastnej súcnosti s rozumom a mysľou je tou najväčšou tragédiou, ktorá nás môže postihnúť. Iba o tom hovoriť však nepostačuje. Iba slovnou argumentáciou nie je možné ľudí o tom presvedčiť. Preto tento text nebude o slovnej [...]

Žijeme vo svete, v ktorom niet náhod!

21.03.2024

Malá je planéta Zem, vznášajúca sa v nedozerných diaľavách vesmíru. Planéta, na ktorej rozkvitol dar života. Bola to však iba „náhoda“? Pri vecnom a kritickom zhodnotení súčasných vedeckých poznatkov boli nútení mnohí, dokonca i materialisticky orientovaní ľudia priznať fakt, že počnúc formovaním našej slnečnej sústavy, cez vznik a vývoj planéty Zem, prvé [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

milansupa

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 144
Celková čítanosť: 210150x
Priemerná čítanosť článkov: 1459x

Autor blogu