Založ si blog

Kľúčové poznanie nášho pôvodu a zmyslu nášho bytia

Pôvod človeka, pôvod ľudského ducha, to znamená toho najvnútornejšieho, čo je v nás, je v duchovnej ríši, nazývanej aj rajom. Tam sa všetko riadi iba podľa Vôle Najvyššieho. V raji žijú ľudskí duchovia, ktorí jeho Vôľu plne rešpektujú a podľa nej sa bezvýhradne riadia. Oni však nie sú tými, ktorí prichádzajú na zem a rodia sa v pozemských telách.

Okrem nich sa tam totiž nachádzajú ešte aj iní, nezrelí ľudskí duchovia, alebo lepšie povedané, nezrelé ľudské duchovné zárodky, ktoré potrebujú duchovne dozrieť. Vo vysokom tlaku Svetla, nachádzajúcom sa v duchovnej ríši, je to pre nich ale nemožné. Jediný spôsob, akým môžu dospieť k plne seba vedomej duchovnej osobnosti je pre nich cesta nadol, do hmotnej časti stvorenia, kde je tlak Svetla omnoho menší. Tu, v hmotnosti, môžu duchovné zárodky dozrievať a vyskúšať si život podľa vlastnej, slobodnej vôle. Tu môžu dozrievať v rozpoznávaní správneho od nesprávneho a naučiť uprednostňovať iba správne a vyhýbať sa nesprávnemu.

Čo je však správne a čo nesprávne, alebo inak povedané, čo je dobré a čo zlé? Dobré a správne je iba to, čo sa zachvieva vo Vôli Najvyššieho, pretože jedine jeho Vôľa je absolútne dokonalá. Chybné, nesprávne, a teda aj zlé je to, čo vo svojom jednaní nerešpektuje túto Vôľu, a tým sa stavia proti nej.

No a keďže, ako už bolo spomenuté, v raji sa všetko radostne zachvieva iba vo Vôli Najvyššieho, musia byť nezrelé duchovné zárodky vypudené z raja, a to smerom nadol, do hmotného sveta, kde majú dozrieť v samostatné duchovné osobnosti. Osobnosti, ktoré na vlastnom prežití spoznali, že nie ich svojvoľnosť, ale iba život podľa Vôle Najvyššieho im môže zaručiť radosť, mier a šťastie.

Je tomu tak z toho dôvodu, že jedine Božia Vôľa je dokonalá, kým ľudská vôľa je naopak nedokonalá. To v praxi znamená, že ľuďom musí život podľa ich vlastnej vôle nevyhnutne prinášať iba nedokonalosť, nespokojnosť a nenaplnenie. No a nezrelí ľudskí duchovia, žijúci v hmotnosti, majú na základe rôznych bolestných prežití a skúseností nakoniec pochopiť, že šťastný, spokojný a vyrovnaný život je možný iba podľa Vôle Stvoriteľa.

Kto dospeje k tomuto zásadnému poznaniu a naučí sa vo svojom živote naozaj žiť podľa Vôle Najvyššieho, čo začína v prvom rade jej dokonalým poznaním, ten sa potom môže vrátiť naspäť do raja, odkiaľ kedysi, ako tejto zásadnej skutočnosti si nevedomý vyšiel a kam sa potom, ako plne vedomý si tejto rozhodujúcej pravdy môže vrátiť naspäť. Môže sa tam teda vrátiť jedine v prípade, že sa celým svojim životom, svojim myslením, cítením, rečou a jednaním trvale vradil do Vôle svojho Stvoriteľa.

Pokým toto nepochopí a vo svojom živote aj plne nezrealizuje, dovtedy musí prebývať v hmotnosti a byť v nej vystavený rôznym druhom utrpenia, ktoré presne zodpovedajú miere jeho odklonu od poznania Vôle Najvyššieho a od života v súlade s ňou.

Náš život v hmotnosti je teda akousi školou, alebo prípravkou pre skutočný, večný život v raji a našou úlohou je byť dobrými žiakmi, ktorí nakoniec dosiahnu tento cieľ a tým naplnia jediný a pravý zmysel vlastného bytia.

O Spravodlivosti s veľkým „S“ a Pravde s veľkým „P“

02.05.2024

Otázka: Koho pravda a spravodlivosť je tá správna? Čo je pre niekoho spravodlivé, môže byť pre iného nespravodlivé a naopak, čo je pre niekoho nespravodlivé, môže byť pre iného spravodlivé. Záleží iba od uhla pohľadu. No a podobne je to aj s pravdou. Odpoveď: Čo je Spravodlivosť? Uvediem príklad zo života: Pred nedávnom som išiel okolo budovy, na ktorej bola veľká [...]

V pojme Grál sa naplní konečný osud každého človeka!

29.04.2024

Viem, že pre širokú verejnosť bude tento text možno nepochopiteľný a ťažko stráviteľný. Ale napriek tomu a práve preto je treba o týchto veciach hovoriť. Je treba dať verejnosti na známosť, že žijeme v zlomovej dobe, ktorá sa nesie v znamení vznešeného pojmu Grál. Obrovská sila, súvisiaca s týmto pojmom už zasahuje, a ešte len naplno zasiahne do osudu ľudstva takým [...]

O jednoduchých zákonoch vesmíru i nášho vlastného vnútorného života

25.04.2024

Malá planéta Zem, vznášajúca sa v nedoziernych diaľavách vesmíru, planéta, na ktorej rozkvitol dar života. Bola to však iba náhoda? Pri vecnom a kritickom zhodnotení súčasných vedeckých poznatkov boli nútení mnohí, dokonca i materialisticky orientovaní ľudia priznať fakt, že počnúc formovaním našej slnečnej sústavy, cez vznik a vývoj planéty Zem, [...]

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

milansupa

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 154
Celková čítanosť: 228621x
Priemerná čítanosť článkov: 1485x

Autor blogu