Založ si blog

Náš svet, taký ako sme ho poznali, končí!

Končí doba temna a vypočítavosti rozumu. Prichádza Svetlo tak, ako bolo zasľúbené pred stáročiami.

A prichádza podobne, ako keď nejaká armáda pripravuje vpád na nepriateľské územie. V okolí našej zeme, v jemnejšej úrovni nad ňou, sa už vo vysokej miere koncentruje sila Svetla, aby v Bohom presne určený čas, vtrhla nadol do pozemskej, materiálnej úrovne.

Systematicky sa zvyšujúca koncentrácia Svetla v blízkosti našej planéty už len svojou prítomnosťou spúšťa extrémne spoločenské a prírodné diania, ktorých sme svedkami v súčasnosti. Množia sa zemetrasenia, požiare, veterné smršte, suchá a povodne. Ľudstvo je konfrontované s pandémiou, s vojnami, s nepokojmi, vzburami, rastúcou nenávisťou, rozdelením spoločnosti, a mnohým iným.

Ale to všetko je len začiatok! To hlavé ešte len príde, keď nastane čas plného úderu Svetla.

K blížiacemu sa zásahu Svetla až celkom dole, do materiálnej úrovne našej zeme, môžeme zaujať dva postoje. Buď ho privítame a s radosťou sa mu otvoríme, alebo ho odmietneme.

Každý z týchto dvoch postojov bude mať pre nás samozrejme úplne iné dôsledky. Aké?

Povedzme si najskôr o pozitívnych dôsledkoch, ktoré nám prinesie naša otvorenosť Svetlu.

Svetlu sa otvoríme tak, že začneme pracovať na tom, aby sa naša osobnosť stávala čoraz svetlejšou, čistejšou, lepšou, spravodlivejšou, láskavejšou, ľudskejšou a duchovnejšou. Takýmto spôsobom a takýmto úsilím sa správne pripravíme na príchod Svetla, pretože sa s ním staneme kompatibilní. Svetlá snaha našej duše, usilujúcej sa o svetlé hodnoty bytia, tak dokáže nadviazať rovnorodé spojenie so Svetlom Pána, prichádzajúcim zhora. Pri jeho príchode to potom bude podobné, ako keď sa po dlhých rokoch stretnú dvaja priatelia a vzájomne si radostne a so slzami v očiach padnú do náručia. Bude to zvítanie, plné radosti a šťastia.

Úplne iné to však bude pri postoji Svetlu nepriateľskom, odmietavom, alebo ľahostajnom. Takýmto postojom sa bude človek snažiť unikať pred Svetlom a bude ho odmietať prijať. A to preto, lebo hodnotové zameranie dotyčného je dlhodobo nekompatibilné s hodnotovým systémom Svetla.

Ale človeku to nič nepomôže, pretože Svetlo Pána vtrhne nasilu do jeho duše, do jeho vnútra a do jeho osobnosti. A jeho, od Svetla a svetlých hodnôt odvrátenú osobnosť, od základov rozvráti!

Tento dej bude nesmierne smutný, pretože to isté Svetlo prinesie cnostnému a o cnosti usilujúcemu človeku do jeho vnútra radosť a mier, zatiaľ čo človeku Svetlo a jeho hodnoty odmietajúcemu, prinesie nešťastie, bolesť a rozvrat osobnosti.

K rozvratu osobnosti dôjde preto, lebo to duchovne živé, čo sa v každom z nás nachádza, a čo malo byť chcením k dobrému a k čistému naplno rozvinuté, bolo odsunuté bokom a nahradené rozumom. Bolo nahradené rozvíjaním rozumu, rozumovým materializmom a anti duchovným naladením voči realite. Bolo to nahradené falošným obrazom sveta bez citu, ducha a rozvoja duchovných hodnôt.

A práve toto falošné vnímanie sveta so všetkými jeho pseudo hodnotami uctievania matérie, peňazí, moci a pozemskej slávy sa zrúti v hlavách ľudí pod tlakom Svetla. Zrúti sa im svet. Zrúti sa im celé ich doterajšie vnímanie reality.

A keď sa po zrútení falošnej koncepcie sveta nenájde v duši človeka aspoň zrnko niečoho svetlejšieho a ušľachtilejšieho, čo by sa mohlo pod zvýšeným tlakom Svetla rozvinúť, a na čom by sa dalo stavať, keď sa v tomto smere nenájde vo vnútri človeka vôbec nič, bude to znamenať definitívne zrútenie jeho osobnosti.

Sila Svetla sa koncentruje v blízkosti našej zeme a pripravuje sa na rozhodujúci úder. Na úder, alebo lepšie povedané, na zásadné preformátovanie hmotnosti sa pripravuje i prírodný svet. I státisíce prírodných bytostí, ktoré ho spravujú.

Kým však nastane tento deň, táto minúta a táto sekunda, zostáva stále ešte trochu času na to, aby sme svoju dušu a svoju osobnosť urobili čo najkompatibilnejšiu s prichádzajúcim Svetlom a jeho hodnotami. Aby sme ju urobili čo najčistejšiu, najlepšiu, najspravodlivejšiu, najláskavejšiu, najohľaduplnejšiu a najduchovnejšiu. Čím viac sa nám to podarí, tým menej bolestne sa nás dotkne to, čo prichádza.

Lebo len človek, stojaci správne vo stvorení a stojaci v súlade s Vôľou Stvoriteľa, bude pri príchode jeho Svetla, a pri vniknutí Svetla do svojej duše cítiť jasavú radosť a burácajúce šťastie.

Na každom z nás záleží, aký postoj zaujme k tomu, čo prichádza. Či konštruktívny, alebo odmietavý. Či vychádzajúci v ústrety Svetlu, alebo snažiaci sa mu unikať urputným zameriavaním pozornosti len na to staré, čo tu bolo doposiaľ.

Nikto a nič už nemôže zadržať príchod Svetla! Svetlo sa koncentruje v blízkosti zeme, obkolesuje ju a v Bohom Otcom presne stanovený čas prenikne naplno do materiálnej a fyzickej úrovne.

Prichádza Svetlo, ako Posol a nositeľ Božej Vôle! Prichádza Svetlo a vyžaduje úplné a bezpodmienečné prijatie vznešeného princípu čistoty na všetkých úrovniach ľudského bytia!

Prichádza Svetlo, aby učinilo planétu Zem nositeľkou nového človeka. Človeka čistého srdca, čistého citu, čistého svedomia, čistej duše a čistej mysle.

Zanechajme to staré a s dôverou a radosťou začnime uskutočňovať svoju osobnú premenu k čistému človeku. Priznávajme sa už svojim súčasným bytím k hodnotám Svetla a prichádzajúce Svetlo sa potom prizná k nám. Bude stáť po našom boku, bude nás ochraňovať a podrží nás v ťažkých chvíľach, keď sa začne rúcať všetko, čo v sebe nemá nijaké, alebo len veľmi slabé spojenie so Svetlom.

Svetlo Božie prichádza a prináša šťastie celej zemi. Kiež by sa jeho slávny príchod stal šťastným osudom všetkých ľudí.

Avšak to, nakoľko šťastný, alebo nešťastný osud nás čaká, má v rukách každý sám za seba. Je to jedine v našej moci, pretože jedine na nás záleží, akú mieru čistoty a Svetla dokážeme vzbudiť vo svojej duši, vo svojom srdci, vo svojej mysli a vo svojej osobnosti do chvíle, kedy nadíde plnosť času.

O Spravodlivosti s veľkým „S“ a Pravde s veľkým „P“

02.05.2024

Otázka: Koho pravda a spravodlivosť je tá správna? Čo je pre niekoho spravodlivé, môže byť pre iného nespravodlivé a naopak, čo je pre niekoho nespravodlivé, môže byť pre iného spravodlivé. Záleží iba od uhla pohľadu. No a podobne je to aj s pravdou. Odpoveď: Čo je Spravodlivosť? Uvediem príklad zo života: Pred nedávnom som išiel okolo budovy, na ktorej bola veľká [...]

V pojme Grál sa naplní konečný osud každého človeka!

29.04.2024

Viem, že pre širokú verejnosť bude tento text možno nepochopiteľný a ťažko stráviteľný. Ale napriek tomu a práve preto je treba o týchto veciach hovoriť. Je treba dať verejnosti na známosť, že žijeme v zlomovej dobe, ktorá sa nesie v znamení vznešeného pojmu Grál. Obrovská sila, súvisiaca s týmto pojmom už zasahuje, a ešte len naplno zasiahne do osudu ľudstva takým [...]

O jednoduchých zákonoch vesmíru i nášho vlastného vnútorného života

25.04.2024

Malá planéta Zem, vznášajúca sa v nedoziernych diaľavách vesmíru, planéta, na ktorej rozkvitol dar života. Bola to však iba náhoda? Pri vecnom a kritickom zhodnotení súčasných vedeckých poznatkov boli nútení mnohí, dokonca i materialisticky orientovaní ľudia priznať fakt, že počnúc formovaním našej slnečnej sústavy, cez vznik a vývoj planéty Zem, [...]

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

milansupa

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 154
Celková čítanosť: 228200x
Priemerná čítanosť článkov: 1482x

Autor blogu