Založ si blog

O boji s prírodnými katastrofami a s chorobami. Ako správne na to?

V prvom rade je treba vedieť, že v skutočnosti sú odrazom toho, akí my sami sme. Že sú odrazom pravdy o našom vnútri. Že sú vonkajšou a viditeľnou manifestáciou nášho odklonu od veľkej harmónie stvorenia, stanovenej Vôľou Stvoriteľa. Akýkoľvek dlhodobý odklon od tejto harmónie, prejavujúci sa spôsobom nášho uvažovania a charakterom nášho chcenia, sa po čase zhmotní, zviditeľní a transformuje navonok do podoby choroby, prírodných katastrof, či iných atakov prírody, ako sú napríklad najrozličnejší škodcovia, útočiaci na poľnohospodárske plodiny.

Ataky prírody, alebo choroby nie sú teda javy náhodné. Je to niečo, čo k nám prichádza preto, aby nás to donútilo prežívať naše nesprávne postoje, naše chyby a našu hriešnosť. Je to spätná väzba všetkého nesprávneho, zlého a disharmonického, čo nesieme v sebe. V prípade choroby ide o individuálnu spätnú väzbu a v prípade prírodných katastrof o kolektívnu spätnú väzbu. Účelom je donútiť nás prostredníctvom negatívneho prežívania, aby sme sa tým začali zaoberať, aby sme to začali chápať, a aby sme sa na základe toho začali meniť k lepšiemu.

Jednotlivé choroby nášho fyzického tela zrkadlia naše osobné a individuálne chyby, omyly, zlé chcenie a disharmonické vnútorné stavy, ktorými sa odkláňame od Stvoriteľom vyžadovanej harmónie vo stvorení. Prírodné nešťastia, alebo trvalé a systematické pôsobenie škodcov proti snahám ľudí, zrkadlia všeobecný a kolektívny hodnotový odklon národov, alebo celého ľudstva od Stvoriteľom vyžadovanej harmónie vo stvorení.

Nevedomým, nesprávnym a elementárne pochopenie postrádajúcim prístupom voči chorobám a prírodným atakom je snaha eliminovať ich iba čisto fyzickými prostriedkami. V prípade chorôb medikamentami a v prípade prírodného diania rôznymi preventívnymi opatreniami. Samozrejme, že ľudia sa majú a musia brániť voči chorobám i voči nepriazni prírody, ale nikdy by to nemalo zostať len vo fyzickej rovine. Vždy by to malo ísť ďalej, až k snahe o duchovné pochopenie príčiny diania a o eliminovanie jeho účinkov prostredníctvom duchovnej zmeny seba samých k lepšiemu.

Ak to ale ľudia nerobia a kŕčovito zostávajú iba na fyzickej báze dokazujú, že nechcú chápať, o čo tu v skutočnosti ide. Dokazujú, že sa nechcú zamyslieť nad sebou a dôjsť k pochopeniu. Dokazujú, že nemajú ochotu meniť veci k lepšiemu skutočne efektívnym a pravým spôsobom. Čiže zmenou seba samých k lepšiemu.

Namiesto toho, v snahe zbaviť sa choroby, alebo nepriateľských atakov prírody, využívajú medikamenty, chémiu, postreky, alebo iné materiálne protiopatrenia. Len, aby sa nemuseli vnútorne pohnúť. Len, aby sa nemuseli hlbšie zamyslieť nad životom a jeho hodnotovým smerovaním. Len, aby nemuseli začať pracovať na sebe samých. Len, aby nemuseli hľadať súvis a logickú väzbu medzi medzi kvalitou svojho chcenia a čistoty vlastného vnútra, a medzi na nás dopadajúcimi atakmi choroby a nepriateľstva prírody.

Ľudia musia v prvom rade pochopiť a potom prijať fakt, že každému odklonu od harmónie, ktorý ich zraňuje v podobe choroby, alebo nepriazne prírody, predchádzalo ich vlastné, vnútorné a osobnostné odchýlenie od harmónie. Musia pochopiť, že to v prvom rade oni sami porušili Stvoriteľom vyžadovanú harmóniu, prostredníctvom vlastného, nedostatočne dobrého a nedostatočne čistého chcenia. Prostredníctvom vlastnej, iba na matériu zameranej hodnotovej orientácie.

Ak ľudia takýmto správnym spôsobom začnú hľadať príčinu odklonu od harmónie v prvom rade v sebe samých, nájdu ju. Nájdu príčinu, prečo na nich dopadla tá, alebo oná choroba. Nájdu príčinu, prečo sú zraňovaní a napádaní prírodným dianím. A v prostom poznaní príčiny bude zároveň ukázaná aj cesta, ako dôjsť k ozdraveniu. Ako z vlastného vnútra smerom navonok eliminovať nepriazeň choroby, alebo prírody.

Pochopenie a poznanie príčin k nám môže prísť rôznymi cestami. Buď z nášho vlastného vnútra, prostredníctvom citu a svedomia. Alebo prostredníctvom iných ľudí, prostredníctvom písaného slova, alebo nejako inak.

Poznanie príčin a ukázanie pravej cesty k ozdraveniu k nám však pri našej vážnej snahe určite príde. Príde k nám, aby nám ukázalo, že sa máme stať ľudskou bytosťou dobrého chcenia a čistého myslenia. Že sa máme stať človekom, naplneným detsky radostnou dobrosrdečnosťou. Že sa máme stať osobnosťou spravodlivou, čestnou, láskavou a priateľsky naladenou voči blížnym. Že sa máme stať človekom, smerujúcim k Bohu a k jeho kráľovstvu nebeskému.

Až nás teda raz zasiahne choroba, prírodné nešťastie, alebo nejaká iná nepriazeň prírodného diania, neživme v sebe pocit nespravodlivosti utrpenia, ale zoberme to ako podnet k hlbšiemu zamysleniu. K zamysleniu nad tým, že utrpenie k nám prišlo z dvoch dôvodov. Preto, lebo sme si ho my sami zapríčinili a preto, lebo nás chce svojim tlakom zmeniť k lepšiemu.

O jednoduchých zákonoch vesmíru i nášho vlastného vnútorného života

25.04.2024

Malá planéta Zem, vznášajúca sa v nedoziernych diaľavách vesmíru, planéta, na ktorej rozkvitol dar života. Bola to však iba náhoda? Pri vecnom a kritickom zhodnotení súčasných vedeckých poznatkov boli nútení mnohí, dokonca i materialisticky orientovaní ľudia priznať fakt, že počnúc formovaním našej slnečnej sústavy, cez vznik a vývoj planéty Zem, [...]

O novom poznaní, ktorému to dnešné nesiaha ani po členky

22.04.2024

Všetko, čo ľudia vytvorili svojim rozumom je zlé! Aj to, čo sa zdá byť dobré a prináša nám blahobyt. Náš blahobyt totiž stojí proti prírode. Je vybudovaný na úkor nej a nie v súlade s ňou, pretože všade, kde chce človek niečo vybudovať, alebo uskutočniť, prírodu a jej harmóniu iba ničí. Všade jej spôsobuje len škodu a utrpenie. A to nie len prírode, ale aj [...]

Vážne slová o hľadaní Pravdy

19.04.2024

Boli raz dvaja ľudia, ktorí sa rozhodli vykopať studňu. Jeden z nich bol trpezlivý a druhý netrpezlivý. Trpezlivý človek si našiel vhodné miesto a začal. Dostal sa do hĺbky dvoch, desatich i dvadsiatich metrov. Bola to dlhá, ťažká a namáhavá práca, na ktorej konci sa však predsa len, vďaka svojej usilovnosti a trpezlivosti, dopracoval k cieľu – k vode. [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

milansupa

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 152
Celková čítanosť: 224142x
Priemerná čítanosť článkov: 1475x

Autor blogu