Založ si blog

Radikálne slová, odsudzujúce kľúčový omyl kresťanstva

Domnienka kresťanských cirkví, že svet bol spasený krížom a vzkriesením Krista, je nesprávna! Táto téza je tragickým omylom, ba čo viac, je jednou z hlavných príčin neustále sa prehlbujúceho duchovného, morálneho a mravného úpadku civilizácie na planéte Zem.

Človek, ktorý totiž tvrdí, že náš svet bol spasený Kristovou smrťou na kríži a jeho utrpením musí byť pravdepodobne slepý, keď nevidí a nevníma ten desivý úpadok všetkých vyšších hodnôt, ten všeobecný rozklad elementárnej ľudskosti. Vari takto naozaj vyzerá svet, ktorý bol spasený?

Nie, tisíckrát nie! Realita, ktorú každodenne prežívame, je sama o sebe až príliš očividným svedectvom toho, že spása a spasenie musí predsa len tkvieť v niečom úplne inom, čo by sa v zásadnom zmysle omnoho pozitívnejším spôsobom odzrkadlilo v každodennom živote jednotlivcov i celej spoločnosti.

Dôrazne preto treba povedať: Súčasné ponímanie spásy a spasenia je nesprávne, pretože pozornosť veriacich odvádza od toho hlavného a najpodstatnejšieho! Od poznania, v čom je spása naozaj skrytá!

Spása nespočíva v Kristovej smrti a zmŕtvychvstaní! Spočíva jedine v Kristovom Slove, v ktorom nám bolo jasne ukázané, ako máme myslieť, cítiť, hovoriť a konať. Kto príjme toto Slovo a bude podľa neho naozaj žiť, ten zaručene dôjde k spáse. Iná cesta k nej nevedie a nikdy ani neviedla! Keby bol práve na túto skutočnosť cirkvami kladený hlavný a jediný dôraz, dnes by pravdepodobne všetko na našej planéte vyzeralo úplne inak. Určite rozhodne lepšie! Žiaľ, dôraz sa však kládol na niečo úplne iné, a týmto spôsobom bola výhybka, vedúca k skutočnému spaseniu, nastavená nesprávnym smerom.

Skúsme nad tým už raz vážne pouvažovať! Naša spása spočíva jedine v živote podľa Slova Pravdy! V živote podľa učenia Ježiša Krista! K spáse teda môže dospieť iba ten, kto sa snaží žiť tak, ako nám ukázal Spasiteľ. Nikto iný!

Ľudia vo všeobecnosti i celý svet však nežijú podľa Spasiteľových slov, a preto sú na míle vzdialení od spásy. Ba práve naopak, kráčajú k záhube! K svojej osobnej i k záhube celej civilizácie! Tvrdiť v takejto situácii, že svet už bol spasený Kristovým krížom a zmŕtvychvstaním je doslova absurdné.

Veď ľudstvo v podstate ešte doteraz vôbec nepochopilo a nezrealizovalo najdôležitejší princíp Kristovej náuky, spočívajúci v zásade, že voči iným sa máme chovať tak, ako chceme, aby sa iní chovali voči nám. Svet sa v skutočnosti vôbec neriadi Synom Božím ukázaným princípom pomáhajúcej lásky, vzájomnej podpory, úcty a ľudskej spolupatričnosti. No a žiaľ, nemalú vinu na tomto stave majú všetky kresťanské cirkvi, ktoré svojim veriacim správnym spôsobom neukazovali, ako skutočne dospieť k spáse. Tie kresťanské cirkvi, ktoré ešte doteraz mylne prehlasujú, že spása spočíva v smrti a vo vzkriesení Ježiša Krista. Je to lož, pretože skutočná spása spočíva jedine v živote podľa Kristovho učenia a v ničom inom!

Ľudia by preto už konečne mali začať samostatne uvažovať, hľadať a nakoniec i nájsť spásu tam, kde naozaj je: V živote podľa učenia Ježiša Krista! Ak to pochopia a začnú kráčať správnym smerom, veľmi pozitívne sa to prejaví nie len na kvalite ich vlastného, osobného života, ale aj na zlepšení kvality medziľudských vzťahov v ich najbližšom okolí, a nakoniec i v celej spoločnosti. A až bude týmto spôsobom žiť väčšina ľudí na našej planéte, iba potom možno hovoriť, že náš svet úspešne kráča cestou k spáse.

Určené všetkým budúcim bezrukým a beznohým

15.04.2024

Tento text bude pomerne drsným opisom toho, čo nás všetkých čaká a čo nikoho neminie. Jeho účelom je, aby sme zostali ušetrení prichádzajúceho drsného zásahu do našej osobnosti. Aby sme sa mu vyhli a aby sme mu unikli. Dokázať to však môžeme len vtedy, keď pre to niečo urobíme. Keď duchovne napneme všetky sily a odstránime svoje chyby, hriechy a nedostatky, na ktoré [...]

Životná nutnosť ozdravenia spoločnosti!

11.04.2024

Určite by nebolo nutné hovoriť o ozdravení spoločnosti, ak by všetko vôkol nás bolo v úplnom poriadku. Ale skutočnosť, že tomu tak ani zďaleka nie je, môžeme dennodenne vidieť a prežívať. Áno, naša spoločnosť sa nám musí nevyhnutne, a to aj pri veľmi povrchnom pozorovaní, javiť ako organizmus, zmietaný mnohými chorobami. Avšak predsa len medzi nami existujú [...]

Nie sme zvieratá! A prečo tak myslíme, konáme a žijeme?

08.04.2024

Človek je človek a zviera je zviera. To je každému jasné. Je však tragické, ak človek, ktorý by mal stáť vyššie, žije, tvorí, rozmýšľa, správa sa a funguje na základe princípu, prevzatého zo zvieracieho sveta. Je to princíp boja! Na základe neho vyhráva silnejší, rýchlejší a úspešnejší. Tento princíp je užitočný vo svete zvierat a prírody, pretože zaručuje [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

milansupa

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 149
Celková čítanosť: 219222x
Priemerná čítanosť článkov: 1471x

Autor blogu