Založ si blog

So zmŕtvychvstaním Krista je to úplne inak! (2. časť)

Nastala doba, v ktorej už ľudia jednoducho nemôžu naďalej zotrvávať v krásnych, hrejivých, ale nesprávnych a nereálnych predstavách, medzi ktoré patrí aj viera vo vzkriesenie tela, odporujúca dokonalým Zákonom Stvoriteľa.

Všetky zázraky, opísané v starom Zákone i zázraky, učinené Pánom Ježišom, sa udiali v rámci týchto Zákonov, ktoré sú dokonalé, a preto nemenné. Ľudia môžu o spomínaných skutočnostiach uvažovať tak nesprávne, ako doposiaľ uvažovali iba preto, že absolútne nie sú schopní pochopiť pojem – DOKONALOSŤ.

Predstavme si nejakého cestovateľa, ktorý by prišiel s puškou, fotoaparátom, ďalekohľadom a inými výdobytkami modernej techniky medzi domorodcov v amazonských pralesoch, ktorí sa ešte nedostali do styku s našou civilizáciou. Pre týchto ľudí sa budú činy, vykonané „bielym človekom“ s jeho pomôckami, rovnať zázrakom. My však vieme, že o žiadne zázraky nejde.

No a podobne je to aj so zázrakmi, opísanými v Biblii. Ľudia ich vnímali, ako zázraky práve preto, že nepoznali, a ani doteraz ešte nepoznajú Zákony stvorenia, jeho základnú stavbu, a taktiež nevedia absolútne nič o jestvovaní a schopnostiach malých a veľkých prírodných bytostí – bytostných síl prírody.

No a navyše si je treba ešte zvlášť uvedomiť, že v osobe Ježiša Krista išlo o výnimočné vtelenie bezbytostnej podstaty vše vládneho Boha do tela pozemského človeka, čo umožňovalo robiť naozaj neuveriteľné a obdivuhodné veci, ktoré by obyčajný ľudský duch nebol schopný vykonať. Preto mohol Kristus darovať zrak slepému od narodenia, vyliečiť chromého, atď. Avšak všetky tieto zázraky sa diali vždy iba v rámci DOKONALÝCH Zákonov Tvorcu univerza, pretože nič iného v jeho stvorení ani nie je vôbec možné.

Preto je jednou zo základných povinností každého človeka, žijúceho vo stvorení, poznávať svoju domovinu, poznávať Zákony, ktoré v nej vládnu a naučiť sa ich uplatňovať vo svojom živote. Tak sa potom stane postupne schopný neomylne rozpoznávať všetko, čo je v ich rámci ešte možné, a naopak i všetko, čo je už nezdravým výmyslom, naivnou fantáziou, alebo škodlivým bludom.

Podľa doteraz všeobecne zaužívaného názoru vstal teda Pán Ježiš telesne z mŕtvych, a ak to domyslíme do konca, vo svojom hmotnom tele žije stále až doteraz, to znamená, už 2000 rokov. No a na základe tejto viery dúfajú i všetci kresťania vo vzkriesenie svojho pozemského tela a večný život v hmotnom tele.

Ak sa nad tým skutočne samostatne a neovplyvnene zamyslíme, musí nám niečo nesúhlasiť a zároveň musíme zapochybovať, či je to vôbec možné.

V Lukášovom evanjeliu sa však nachádza zmienka o tom, ako Pán Ježiš po svojom zmŕtvychvstaní hovorí svojim učeníkom, že nie je nijaký duch, ale má telo a kosti. Ako je to možné vysvetliť?

Pozemský človek pozostáva z troch základných častí, alebo úrovní. Z hrubohmotnej – to je jeho fyzické telo, z jemnohmotnej – to je jeho duševné telo a z duchovnej – to je zase jeho duchovné telo.

Ak človek pozemsky zomrie, automaticky prechádza do jemnejšej úrovne a ocitá sa vo svojom jemnejšom, duševnom, alebo jemnohmotnom tele. V ňom potom žije v tejto úrovni, ktorá je však preňho rovnako pevná a „hmotná“, ako hmotné prostredie pre fyzické telo.

Duša má teda taktiež svoje telo a pohybuje sa v prostredí, v ktorom sú rovnako, ako na zemi, krajiny, stavby, príroda, stromy, zvieratá i ľudia. Toto prostredie je teda pre ľudskú dušu rovnako hmotné, ako je pre nás naše prostredie na zemi. Iba že je samozrejme iného, jemnohmotnejšieho druhu.

Pán Ježiš po svojej smrti definitívne opustil svoje fyzické, pozemské telo a učeníkom a zjavoval vo svojom duševnom, jemnohmotnom tele. Prostredníctvom osobného, citového naviazania, vnútornej čistoty a intenzívneho duchovného rastu sa totiž učeníci stali schopní vnímať túto jemnejšiu realitu a stretnutie s Pánom, bez toho, že by o tom oni sami vôbec niečo vedeli, vnímali práve na tejto jemnejšej úrovni.

Preto mohol Pán učeníkom povedať, že má telo a kosti, to znamená, že nie je nijaký duch, čiže prelud. Mal totiž celkom reálne a hmatateľné telo, iba že jemnohmotného druhu.

A práve, ako už bolo povedané, v tejto jemnejšej úrovni sa uskutočnilo celé, spomínané stretnutie i vzájomná komunikácia, čo následne učeníci, ešte neznalí jednotlivých úrovní stvorenia, stotožnili s úrovňou hmotnou, ako nám o tom píše Lukáš.

Zostáva totiž napríklad otázkou prečo, ak Pán Ježiš vstal telesne z mŕtvych, sa neukázal Pilátovi, židovskej veľrade, alebo ostatnému ľudu. Jednoducho preto, že to z hľadiska jemnohmotnej podstaty jeho tela už nebolo možné. Túto jemnejšiu podstatu, alebo úroveň, boli schopní vnímať iba jeho najbližší, citovo a duchovne naňho naviazaní ľudia, ktorí dokázali na základe dlhodobej duchovnej prípravy vnímať jemnejšiu realitu presne tak, ako vnímali realitu pozemskú.

Nádej vo vzkriesenie fyzického tela je chiméra, ktorá sa nikdy nemôže naplniť a ľudia v dnešnej dobe by už naozaj nemali veriť v neuskutočniteľné preludy a chiméry.

Lebo v dobe veľkých premien, ktoré sa nezadržateľne blížia, bude každý z nás potrebovať naozaj pevnú oporu, aby vôbec dokázal obstáť. A tou jedinou pravou a pevnou oporou sa nám môže a má stať znalosť a poctivá snaha o každodenné žitie podľa DOKONALÝCH Zákonov Tvorcu univerza, v ktorých sa po celé veky a bezo zmeny napĺňa jeho neotrasiteľná Spravodlivosť a nevyčerpateľná Láska.

Len pravé dobro prináša naozaj dobro! Žiaľ, takéto dobro chýba

16.05.2024

Jednou zo základných vlastností človeka je, že musí neustále niečo chcieť. Človek nie je schopný ani na okamžik zastaviť vlastné chcenie, pretože je k nemu tlačený vyššou silou, ktorá prúdi univerzom. Je to neviditeľná, neutrálna sila, prúdiaca zhora, ktorá núti všetko živé do neustáleho pohybu. Do pohybu telesného, ako i duševného. Táto neutrálna sila pôsobí [...]

Ľudia! Úbohé bytosti, ovládané svojimi sklonmi

13.05.2024

Všetko, čo na svete jestvuje, môže človek využívať. Môže mať záľubu v mnohých veciach a môže sa im venovať. Nikdy by ale nemal dopustiť, aby ho tieto veci ovládli. Aby sa upriamil iba na ne. Aby ich postavil na prvé miesto a všetko ostatné začal odsúvať na vedľajšiu koľaj. Takýmto spôsobom si totiž, vo vzťahu k svojmu vlastnému duševnému obzoru, zužujeme [...]

O vine za smrť Krista a o jej spravodlivej odplate

09.05.2024

„Keby bolo moje kráľovstvo z tohto sveta, môj Otec by poslal pluky anjelov, aby by zabránili tomu, aby som bol vydaný do rúk židom,“ – povedal Kristus. Čo to znamená? Najvyššou obetou, ktorú ľudia nikdy nepochopia bola skutočnosť, že Tvorca všetkého, zostúpil z nádhery svojej ríše až dole do hmotnosti, skloniac sa dobrovoľne pod Zákonmi, panujúcimi v hmotnom [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

milansupa

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 236057x
Priemerná čítanosť článkov: 1494x

Autor blogu