Založ si blog

Dobro a zlo! Konečné zúčtovanie!

O dobre a zle sa hovorí ako o dvoch protipóloch, medzi ktorými prebieha odveký vzájomný boj. Na základe toho vzniká dojem, že ide o dva rovnocenné princípy a dve rovnocenné sily. Pravda je však taká, že o nijakej rovnocennosti nemôže byť ani reč, pretože v skutočnosti existuje len jedna jediná sila. Je to základná sila Stvoriteľa, prúdiaca úplne všetkým, čo jestvuje. Nachádza sa v rastlinách, zvieratách, nerastoch, ľuďoch i vo hviezdach. Táto sila je základom všetkého a preniká všetkým.

A teraz oprávnená otázka, kde sa potom vzalo zlo?

Pozrime sa v tomto smere najskôr na prírodu. Na neporušenú, panenskú prírodu bez ľudských vplyvov. Vládne v nej krása, čistota a harmónia. Vládne v nej rovnováha medzi rastlinnými i živočíšnymi druhmi za prítomnosti určitej zdravej, prirodzenej, drsnej prírodnej životaschopnosti. Panenská, ľuďmi nedotknutá príroda, so svojou faunou a flórou sa podobá raju, v ktorom nie je prítomné zlo.

Prečo je tomu tak?

Pretože základná sila Pána je všetkými bytosťami prírody spracovávaná v súlade s jej Svetlou podstatou. Je všetkými bytosťami prírodného sveta zhodnocovaná zdravým, pravým a čistým spôsobom. Je využívaná a zhodnocovaná tak, že o prírodnom svete a všetkých jeho bytostiach môžeme povedať, že pôsobia v súlade s Vôľou Stvoriteľa, čoho výsledkom je bez zásahu ľudí pozemský prírodný raj. To je fakt, ktorý nie je možné poprieť.

Týmto vysvetlením sa dostávame k neuralgickému bodu celého stvorenia, k ľuďom, skrze ktorých prišlo zlo a vzniká zlo. A zlo skrze ľudí vzniká preto, lebo Svetlú silu Stvoriteľa nimi prúdiacu, nezhodnocujú a nevyužívajú v jej Svetlom zmysle, ako prírodný svet, ale svojim chcením, myšlienkami a činmi ju premieňajú na veci zlé, nečisté, nespravodlivé a duchovne prázdne.

Znamená to teda, že zlo vzniká prostredníctvom tej istej sily, ako dobro! Dobro je správne a čisté využívanie sily Pána. Zlo vzniká zneužitím a zakalením základnej sily Pána, ktorá je ľuďmi vedená do nečistých a nedobrých myšlienok, slov a činov.

Znamená to teda, že dobro a zlo nie sú a nikdy neboli rovnocenné. Existuje len jediná Svetlá sila Stvoriteľa, prúdiaca celým stvorením a všetko v ňom prenikajúca. Zlo vzniklo zakalením, znečistením a zneužitím tejto sily. Ak je využívaná sila Pána v jej Svetlom a čistom zmysle, môže vzniknúť iba raj tak, ako to dokazuje prírodný svet. Avšak zneužívaním tejto sily vzniká zlo a temno tak, ako to na zemi a v jemnejších sférach okolo nej dokázali ľudia.

Po celé tisícročia nechával Stvoriteľ ľudí na základe ich slobodnej vôle využívať jeho základnú silu k dobrému, alebo ju zneužívať k zlému a nesprávnemu. Nastáva však čas, keď po tisícročiach tak, ako bolo zasľúbené, prichádza Svetlo Pána do blízkosti zeme, aby každý jednotlivec vydal účet z toho, ako hospodáril s jeho silou. Či ju využíval k dobrému, alebo ju zneužíval k zlému.

Po celé tisícročia nebol žiadny človek v tomto smere nevedomý, pretože Stvoriteľ sa postaral o to, aby sme vedeli, ako je treba správne hospodáriť s jeho silou. Desatoro prikázaní, učenie Pána Ježiša Krista, slová prorokov, ako i zakladateľov veľkých svetových náboženstiev, Posolstvo Grálu, to všetko nie je nič iného, ako vysvetlenia prinesené na zem zo Svetla, hovoriace o tom, ako majú ľudia správnym spôsobom využívať základnú silu Pána, aby prostredníctvom nej vytvárali na zemi harmóniu, mier, šťastie a pozemský odlesk rajských záhrad.

V súčasnosti prevláda na zemi zlo, pretože ľudia všetky tieto skutočnosti ignorovali a stále ignorujú. Preto sa zem stala ríšou zla, na ktorej sa temno rozťahuje so suverénnou, sebavedomou drzosťou v domnení, že nakoniec ovládne a privlastní si celú zem zo všetkým, čo je na nej. Temno sa domnieva, že jeho vládou nič neotrasie a nič ju nezastaví.

Svetlo Pána však prichádza k zemi ku konečnému zúčtovaniu, spolu s nepremožiteľnými šíkmi Svetlých bojovníkov, z ktorých každý využíva silu Pána čistým a správnym spôsobom, zatiaľ čo temno a jeho služobníci používajú tú istú silu, avšak zakalenú a znečistenú. Tým ale nevyhnutne dochádza k jej zoslabeniu, a preto všetko temné a zlé musí byť nevyhnutne slabšie. Preto konečný boj Svetla s temnotou nemôže dopadnúť inak, ako víťazstvom Svetla a porážkou temna.

V tejto vážnej a rozhodujúcej dobe, v ktorej ide o všetko, o celé naše bytie a nebytie, musí preto každý človek vedieť, že ním prúdi čistá sila Stvoriteľa a on ju môže viesť svojimi myšlienkami a chcením buď dobrým, alebo zlým smerom. Záleží iba od spôsobu nášho cítenia a myslenia, či táto nesmierna sila vyvolá dobro, alebo zlo.

V dnešnej nesmierne vážnej dobe, v ktorej ide každému z nás o všetko, myslime s čistou radosťou na to, že sme schopní svojim úprimným cítením, myslením a chcením dobra bez námahy riadiť jedinú, mohutnú silu. Táto sila potom zapôsobí presne podľa druhu nášho cítenia a myslenia. Pracuje sama, my ju potrebujeme len riadiť.

To všetko sa deje úplne jednoducho a prosto. K tomu netreba žiadnu učenosť, ani čítanie a písanie. Je to dané každému z nás. Tak, ako každý deň zapíname elektrický prúd a môžeme ním svietiť, kosiť, píliť a robiť desiatky ďalších vecí, úplne rovnako každý deň zapíname silu Stvoriteľa svojim cítením a myslením.

Môžeme sa z toho radovať a môžeme byť na to hrdí, ak používame silu k dobrému. Ale trasme sa, ak ňou mrháme len tak bez úžitku, alebo ju používame k niečomu nečistému a nedobrému, pretože nikto nemôže uniknúť dôsledkom toho, že zle hospodári so Svetlou silou. Dôsledky na nás dopadnú či už na tomto, alebo na druhom svete a musia nám priniesť bolesť a strádanie, pretože nikomu nie je dovolené beztrestne zneužívať silu Pánu k zlému.

Aby sme teda nemuseli byť pri prebiehajúcom, konečnom zúčtovaní dobra so zlom zrazení do priepasti zničenia, vzchopme sa konečne k tomu, aby sme silu Pána využívali iba správnym spôsobom. Dôsledky našich minulých pochybení v tomto smere na nás síce budú musieť dopadnúť, pretože tak to vyžaduje Spravodlivosť Stvoriteľa, ale naše správne využívanie jeho sily už len k dobrému, čistému a Svetlému môže spôsobiť ich zmiernenie.

Najdôležitejšie však je, aby sme pri konečnom zúčtovaní so všetkým temným a zlým, stáli na správnej strane. Na strane tých, ktorí využívajú silu Pána správnym spôsobom. Spamätajme sa preto a urýchlene učiňme tento krok. Udržiavajme krb svojich myšlienok čistý, aby sme založili mier, boli šťastní a vyhli sa zlému.

Fyzické trvanie Zeme i vesmíru je obmedzené! Čo to pre nás znamená?

13.09.2024

Raz zomrie človek, zahynie zviera, uschne rastlina a zvetrá hornina. Všetko, čo sa zrodilo v hmote, musí zahynúť. A ako je to v malom, tak je to i vo veľkom. Raz vyhasne Slnko a s ním bude zničená i naša Zem. A rovnako bude raz zničený i celý okolitý viditeľný vesmír. V striedaní ročných období môžeme vidieť obraz diania, ktorému podlieha všetko, čo je hmotné. Jar je [...]

Súcit a mieruplnosť! Nekompromisný, duchovne protivojnový postoj

09.09.2024

Darovanie zbraní, posielanie zbraní, vyrábanie zbraní, žiadosti o stále ďalšie zbrane a zarábanie na zbraniach. Toto je tragická realita našej súčasnosti. Mnohí ľudia to schvaľujú a väčšine je to úplne jedno, pretože sa starajú len sami o seba. Málokto však domýšľa prostú skutočnosť, že každá zbraň je určená na to, aby zabíjala a ničila. Takéto niečo je [...]

Oprávnená kritika hypnózy 2

05.09.2024

Stáva sa, že človek pri určitom druhu liečby môže subjektívne pocítiť pomoc a uľahčenie vo svojich problémoch, avšak paradoxne, z hľadiska poznania širších súvislostí v skutočnosti o žiadnu pomoc a uľahčenie nejde. Typickým príkladom toho je hypnóza. Pozrime sa na ňu z dvoch pohľadov: z čisto hmotného a z duchovného. Vezmime si človeka, ktorý fajčí a veľmi by [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

milansupa

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 192
Celková čítanosť: 295554x
Priemerná čítanosť článkov: 1539x

Autor blogu